marți, 3 noiembrie 2009

Concursul de scriere creativă - text creat de Pop Răzvan

După un timp, planetele din Sistemul Solar aflară şi ele că mica planetă a devenit o stea. Nu au fost deloc încântate, mai ales că apoi au aflat că în jurul ei orbitează alte planete. În schimb, Pământul a fost foarte încântat de ce s-a întâmplat, dar nu-i venea să creadă că şi-a adus aminte.
Deşi celelalte planete au încercat să stea nepăsătoare, nu au putut să o facă, fiindcă micuţa planetă începea să fie tot mai cunoscută. Planetele s-au dus cu părere de rău la ea – cu excepţia lui Venus – la noua stea şi s-au scuzat. De Venus, care era supărată, nu-i păsa nimănui, decât Soarelui.
Totuşi, după un timp mica planetă a început să plângă, din cauză ca a fost foarte rea cu Venus. După zile întregi de suferinţă, planetuţa şi-a făcut curaj şi s-a dus să-şi ceară scuze, dar degeaba.
După vreo trei zile, în galaxie a apărut o planetă rebelă, spaima a douzeci de galaxii. Auzind de un nou Soare, a vrut să poarte " o mică discuţie" cu noua stea.
Când a ajuns la ea, Mascon, fiindcă aşa se numea planeta rebelă, a vrut să distrugă mica stea. Atunci, lui Venus i s-a făcut milă de ea şi i-a sărit in ajutor. Au luptat cu ea până a ajuns şi Soarele care l-a făcut praf pe Mascon. Şi uite aşa, cele două corpuri cereşti au devenit prietene bune.
După un timp, mica stea a ales să fie satelit al lui Venus, iar planetele care orbitau în jurul ei au ajuns sateliţi ai celorlalte planete.
Astfel au trăit fericiţi cu toţii în aceeaşi galaxie, iar Venus a fost unica planetă cu o stea ca satelit.


Autorul:
Pop Răzvan
11 ani
Clasa a V – a,
Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean

3 comentarii: