marți, 3 noiembrie 2009

Concursul de scriere creativă - text creat de Ingrid Onul

Planeta pitică îşi ,,fixă” din nou micuţa inimă în piept şi porni curajoasă spre Terra ; drumul nu fu lung, aşa că ajunse repede. ,,Pamântul”, cum o mai numeau unii, era destul de bătrân şi încercat de oameni, explorat şi rănit frecvent, dar rareori profund, aşa că avea abilitatea de a se vindeca destul de repede. Micuţa planetă observă că pământul sângerează şi gândi: ,,sigur a fost lovit grav ’’ dar se întreba cine e făptaşul.Prin urmare îl abordă:
-Nu vă supăraţi…îngăimă timidă şi umilă micuţa, ca o făptură educată ce era. Aş putea să vă deranjez întrebându-vă cine v-a rănit? îndrăzni curioasă, dar nu prea agresiv indiscretă.
- Desigur, oamenii m-au surpat în adâncime mai tot timpul, oamenii mă rănesc vrând să exploreze, cel mai adesea superficial, dar de data aceasta cred că nu o să supravieţuiesc : m-au rupt în două aproape. Oamenii nu m-au însoţit de la începutul vieţii mele. Cu timpul, o planetă călătoare numită Maurus a ajuns în sistemul solar , a ales la întâmplare o planetă , pe care să o populeze cu aşa zişii ,,oameni’’. A spus că este o binecuvântare şi un blestem totodată că acea planetă se sacrifică pentru aceste noi vietăţi, îşi dedică existenţa populaţiei umane. Nu am avut de ales. Mă bucur să te cunosc, pitico. Apropo, micuţo, care este numele tău ?
- Nu îmi ştiu numele; sunt o mică planetă rătăcită în spaţiosul vostru sistem şi aş vrea să-mi găsesc şi eu un loc al meu, minuscul, undeva; sunt sigură că trebuie să fie o menire şi pentru mine în universul ăsta ma………… .
Acesta o întrerupse :
-Aaaaahhhhhhhhh……………. .Îmi cer scuz…aaahhh ……. eee.
-Eşti bine? Bietul de tine, arzi tot şi eşti puternic erodat !Am să te îngrijesc !
-Nu-ţi pierde preţiosul timp cu mine, sunt sortit pieirii !
-Are dreptate! stigă din indepărtare Pluto.
-Ocupă de prea mult timp spaţiul în sistemul acesta! o întrerupse Venus.
-În plus, nu ai spus că vrei un loc aici? întreba Jupiter.
-Poţi să-i ocupi locul…adăugă Saturn.
-După ce se stinge, încercă Mercur să o corupă.
-Nu-ţi pierde timpul: este bătrână, uitucă şi nefolositoare, rosti hotărâtă tăcuta Neptun.
-Iar oamenii ne deranjează pe toţi, ne exploatează !încheie Uranus.
-Eu o îngrijesc , vreau ! ripostă micuţa.
Trecu mult timp iar cea mică ,ignorând frecventele încercări de a o opri ,îngriji pământul ca pe un tată iar puternica stea numită ,,soare’’ o susţinea şi, în scurt timp i-a devenit o mamă mieroasă şi răbdătoare, care o învăţă diferite limbi şi materii: cele exacte şi cele creative; iar tatăl ei, Pământul, o educa despre cultura locuitorilor lui.
Însă într-o zi, care va rămâne în istoria planetelor sistemului solar, pitica şi-a găsit tatăl rispit în meteoriţi. Fu îngrozitor. Toate planetele îşi dădură seama de gravitatea greşelii lor, de a se lăsa conduse de Saturn şi Jupiter, care deveniră foarte bucuroase la auzul sfâşierii Pământului şi a suferinţei piticii. Celelalte planete au fost mai mult sau mai puţin afectate de cele întâmplate. Dar toate fură mirate de reacţia urâtă a celor două ,,lidere’’ Înţelegeau că au greşit în tot acest timp, prin atitudinea lor deplorabilă.Toate planetele s-au unit împotriva celor două , sub protecţia mândrului Soare, dar în ecoul vocilor sure şi puternice ale îngâmfatelor acuzate , înmărmurite de trezirea la revoltă, o voce palidă spuse :
-Terminaţi! Nu vreau asta ! Nu mai ştiţi cât am suferit la moartea Terrei ?!Vrem să distrugem alte 2 planete ?Vreţi să vă coborâţi la nivelul lor ? Or fi ele rele, dar nu e drept să le distrugem; noi nu avem voie să le judecăm , toţi suntem egali ; nu mi-aş ierta-o niciodată ! Daca ele m-au batjocorit când s-a dus tata ,distrugerea lor acum aş avea-o ,am avea-o pe conştiinţă ;asta nu e o soluţie !Credeţi că Terra ar fi vrut asta ?!
Se aşternu o tăcere cumplită, pătrunzătoare, dupa care o voce absolută îndrăzni :
-O să facem ce ne ceri, dar cu o condiţie !stârni Pluto.
-Da ! Îi gonim doar , nu le facem rău ! propuse Mercur.
-Da ! strigară toţi.
Mica planeta acceptă, rugată de toţi, pactul.Pitica îi lua locul Pămânului şi trăiră fericiţi până într-o zi foarte îndepătată şi foarte apropiată. Totodata, Pitica, acum bătrână, numele ei fiind Terrasol (terra şi sol de la soare) uită regula: sfatul emis de tatăl său, s-a apropiat prea mult de veşnicul Soare şi s-a ars. Fiind bătrână, celelalte planete s-au stins, deoarece la scurt timp dupa gonirea ,,liderelor’’, o gaura neagră le-a inghiţit , doar pitica şi cu Soarele au supravieţuit. După arderea piticii , Soarele a rămas cu sufletul împietrit , pustiit şi amorţit de vreme, aşteptându-şi sfârşitul, rămânând cu speranţa creării unui nou sistem .
După moartea lui, numeroase planete foarte tinere au modelat un nou Univers, un nou inceput.

SFARSIT
Onul Ingrid ,
12 ani
cls a VI-a,
Colegiul Naţional ,,Petru Rares’’ ,Beclean

5 comentarii:

  1. Draga Ingrid esti cea mai tare!FELICITARI!!!Multe felicitari de la Andra Liber

    RăspundețiȘtergere
  2. ,,Bravo Ingrid''
    Imi place foarte mult
    sfarsitul de la Planeta pitica,,pe care l-ai facut
    ,,FELICITARI,,chiar esti cea mai tare...:-* :D



    Cu mare drag,Termure Oana

    RăspundețiȘtergere
  3. tare ingrid!
    clasa noastra nu ar rezista fara tine!
    esti cea mai tare!

    RăspundețiȘtergere